ISPARTA / GELENDOST - Yeşilköy Şehit Ali Özdemir Ortaokulu

Yeşilköy Ortaokulumuzun Tarihçesi

Yeşilköy Ortaokulu Tarihçesi

YEŞİLKÖY İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Yeşilköy'de Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak okullaşma çalışmaları günümüzde hala devam etmektedir. Köye ilk resmi okul binası 1946 yılında yapılmış olup, eğitmen Bayram ASLAN tarafından 3 yıllık eğitim süreci başlatılmıştır. 1946 yılından sonra zorunlu eğitim 5- yıla dönüştürülerek uygulanmıştır. Yeşilköy İlkokulu ilk mezunlarını 1956 yılında vermiştir.

Köye ortaokul 1973 yılında açılmış olup öğrenci yetmezliğinden dolayı 1980 yılında kapatılmıştır. Şu anda eğitim vermekte olan yeni binamız Yeşilköy Ortaokulu adı altında 1993 tarihinde inşa edilmiştir. Yeni binamızda ilk mezunlar 1995-1996 eğitim öğretim yılında verilmiştir. Ayrıca 1980 yılında aşağı mahallemiz olan Hanönü mahallesinde de bir okul yapılmış olup eğitim öğretim sürdürülmektedir.

Bu gün Ortaokulumuz  37 öğrenci ile; 2 bina, 1 kütüphane, 1 spor odası ve 1 zeka oyunları odası olarak hizmet vermektedir. Okulumuz  Matematik Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni,  Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmeni, İngilizce Öğretmeni olmak üzere toplam 1 idareci ve 5 öğretmenle eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 06.09.2023 13:07 - Görüntülenme: 5078